Ce impact au avut Acordurile Avraam asupra mișcării BDS?
01 Mar, 2021 - Alfa Omega TV

Ce impact au avut Acordurile Avraam asupra mișcării BDS?

Ar fi posibil ca recentele Acorduri Avraam să ducă la o liniștire a mișcării BDS împotriva Israelului? De ani de zile, susținătorii BDS tot promovează că armele economice precum boicotările și sancțiunile ar fi calea de obținere a păcii. Corespondenta CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, ne spune cum ideea de pace pentru pace a dovedit că susținătorii BDS s-au înșelat.

Rădăcinile mișcării de boicotare, oprirea investițiilor și sancționare împotriva Israelului sunt vechi de sute de ani. Mișcarea BDS nu aduce nimic nou. Boicotările economice au fost una din manifestările principale ale antisemitismului de când e lumea. Elan Carr, o persoană special desemnată de administrația Trump pentru a combate antisemitismul, spune că din Evul Mediu până în Germania nazistă, boicotările economice au fost o armă împotriva comunităților evreiești.

Aceasta este de fapt BDS. BDS spune: Nu cumpărați de la evrei ! În acest caz, este vorba de statul evreiesc, colectivul evreiesc ca întreg. Așadar nu este nimic nou legat de această manifestare crudă și rea a urii pentru evrei. Am găsit zeci de exemple în care lideri seniori ai BDS propagă discursuri, motive, calomnii și teorii conspirative antisemite. Acum unii văd acordul economic din cadrul Acordurilor Avraam dintre Israel și patru națiuni musulmane ca pe o lovitură dată BDS.

Un titlu de știre spunea că Acordurile Avraam ar marca sfârșitul mișcării BDS. Cred că este puțin prematur să spunem aceasta, dar putem spune cu certitudine că Acordurile Avraam sunt începutul sfârșitului mișcării BDS. BDS a suferit o lovitură grea în ce privește ideile propagate de ei, prin care spun că boicotările sunt calea către pace. Acordurile Avraam au demonstrat clar că nu este așa. Ben Moore, de la Ministerul pentru Afaceri Strategice spune că, în timp ce BDS a suferit înfrângere, tot nu se va opri.

Scopul lor este să provoace pagube Israelului în orice mod posibil și este foarte probabil că vor găsi o nouă cale de atac. Un exemplu recent arată că BDS poate să primească susținere din partea unei mișcări mai recente. În acest grup de discuție în mediul virtual, profesorul Marc Lamont Hill de la Temple University pretinde că Israelul face parte din imperialismul supremației albilor.

Așadar Viețile negrilor contează vorbește despre demontarea proiectului sionist, a unui proiect colonialist, și susține pe aceste coordonate mișcarea BDS. Potrivit lui Moore, BDS a încercat să deturneze sistemul de valori progresiv de peste un deceniu. El mai spune că Acordurile Avraam reprezintă cea mai bună metodă de luptă contra BDS și contra antisemitismului din spatele acesteia. El subliniază cât de important este să ascultăm mesajul din spate al acestei mișcări periculoase. Trebuie doar să ne uităm la mantra lor: De la râu până la mare, Palestina va fi liberă.

Aceasta înseamnă că Israelul nu mai are un loc acolo. Carr speră și crede că administrația Biden va susține lupta împotriva antisemitismului. Secretarul de stat Blinken a apreciat Acordurile Avraam și spunea că aceasta este calea de viitor. Administrația și-a exprimat îngrijorarea față de decizia Tribunalului Internațional de a ancheta eroii armatei israeliene sau eroii armatei americane. Chiar și așa, Carr și Moore spun că este important să ne amintim că nici BDS, nici antisemitismul nu vor dispărea pur și simplu. Ei încurajează susținătorii Israelului să supravegheze mișcarea, pe liderii și aliații săi. Julie Stahl, Știrile CBN, Ierusalim.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 367, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: