Un pastor din Iran a fost condamnat la închisoare | Știre Alfa Omega TV
16 Oct, 2020 - Alfa Omega TV

Un pastor din Iran a fost condamnat la închisoare | Știre Alfa Omega TV

Un pastor al unei biserici în case, în vârstă de 43 de ani, din Iran, Yousef Nadarkhani, își ispășește pedeapsa de șase ani. El este acuzat de autoritățile iraniene de propagarea mișcării bisericilor în case și promovarea creștinismului sionist. Recent, George Thomas de la CBN a stat de vorbă despre acest caz cu un membru al Comisiei Statelor Unite pentru drepturile religioase internaționale.

George Thomas: Nadine Maenza, vă mulțumesc pentru participare. Vorbiți-ne despre cazul pastorului Yousef Nadarkhani.

Nadine Maenza: Sigur, pastorul Yousef Nadarkhani este condamnat pe motive religioase. Mă ocup de cazul său în calitate de comisar al Comisiei Statelor Unite pentru drepturile religioase internaționale. Cu doi ani în urmă, în iulie 2018, oameni înarmați au intrat în casa pastorului Yousef Nadarkhani în mijlocul nopții, l-au bătut, l-au imobilizat pe fiul său cu un pistol cu electroșocuri și au dus pastorul la închisoare, unde se află și în ziua de azi. În prezent, se află în închisoarea cea mai rău-famată din lume, în închisoarea Evin din Teheran, doar pentru că și-a păstrat credința. El a fost arestat și a fost acuzat de promovarea creștinismului sionist și pentru că a pus în pericol securitatea națională deoarece era pastorul unei biserici. El face apel din 2016. Este pastorul unei biserici în case cu 400 de persoane. El s-a născut într-o familie musulmană nereligioasă și a devenit creștin la vârsta de 19 ani. Asemenea multor țări din Orientul Mijlociu, musulmanii nu se pot converti la o altă religie. Însă, în multe țări, pedepsele nu sunt așa de severe ca în Iran, unde el fusese condamnat la moarte în 2010. Însă, datorită presiunii publice, a fost achitat în 2012. Guvernul iranian l-a persecutat din cauza credinței sale.

George Thomas: Există temeri în privința sănătății sale. Care este situația sa actuală?

Nadine Maenza: În septembrie a făcut greva foamei după ce guvernul a interzis fiilor săi Daniel și Yoel să își continue educația, deoarece nu au frecventat orele de religie musulmană. Greva foamei este permisă - potrivit Constituției - însă prețul este mare. Astfel, știm că greva foamei i-a afectat sănătatea. Suntem îngrijorați, deoarece boala COVID-19 este prezentă în închisoare. Potrivit șitirilor, mulți prizoneri au fost eliberați sau învoiți din cauza pandemiei. Pastorul Yousef Nadarkhani nu a fost printre ei. El încă se află în închisoare și va mai rămâne încă 10 ani. Ne îngrijorează sănătatea sa, cerem guvernului să îl elibereze și sperăm că guvernul american va ajuta la eliberarea sa.

George Thomas: Așa cum știți, Iranul este unul dintre locurile cele mai periculoase din lume pentru creștini, pentru alte minorități religioase, dar și pentru homosexuali și lesbiene. Spuneți-ne cu ce provocări se confruntă acești oameni?

Nadine Maenza: Ei sunt vizați din cauza credinței lor. Așa cum ați menționat, creștinii, evreii, bahaiștii, sufiștii, suniții sunt vulnerabili din mai multe puncte de vedere. Guvernul îi persecută folosindu-se de lege. Așa cum ați menționat, în cazul comunității LGBT, guvernul folosește religia pentru a-i persecuta. Mulți sunt executați. Femeile sunt trimise la închisoare, ateii sunt vizați. Astfel, ei persecută credincioșii și se folosesc de legile religioase pentru a-i persecuta pe toți cei care nu sunt musulmani shia (șia). Din acest motiv, Comisia Statelor Unite pentru drepturile religioase internaționale recomandă încă din 2002 ca Iranul să fie considerată o țară care cauzează probleme. Condițiile privind libertatea religioasă sunt cele mai dificile din întreaga lume. Libertatea religioasă este violată în mod sistematic și ieșit din comun. Acestea sunt criteriile pentru care se decide că o țară cauzează probleme și această țară chiar o face.

George Thomas: Potrivit unui sondaj efectuat în această vară, mulți iranieni își părăsesc propria religie, mai ales religia de stat, în acest caz islamul, așa-i?

Nadine Maenza: Da. Vedem asta și în Arabia Saudită, unde oamenii sunt constrânși să își urmeze credința. Populația nu o acceptă în mod holistic, nu este alegerea lor. Așa stau lucrurile și în Iran.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 848, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: