Sudan: un nou început | Știre Mapamond Creștin
14 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

Sudan: un nou început | Știre Mapamond Creștin

Sudanul s-a confruntat cu genocid, război și persecuție religioasă de prea multă vreme. În sfârșit, țara iese din înuneric. Guvernul de tranziție aduce reforme autentice în urma cărora locuitării țării trăiască și să se închine în mod mai liber. Jennifer Wishon vine cu detalii.

Jennifer Wishon: Pentru prima dată după mai multe decenii, creștinii din Sudan se pot închina fără să se teamă de persecuție. Este o perioadă de ușurare după mulți ani de suferință sub legea islamică șaria.

Dwight Bashir: Bisericile creștinilor au fost distruse. Creștinii au fost arestați. Ei au fost acuzați de apostazie, de blasfemie, potrivit Codului Penal.

Jennifer Wishon: Președintele Omar al-Bashir a fost înlăturat de la putere anul trecut și acum este acuzat de genocid în fața Curții Penale Internaționale. Noul guvern civil condus de prim-ministrul Abdalla Hamdok scoate Sudanul din întuneric.

Dwight Bashir: Forma cea mai gravă a persecuției a dispărut. Bisericile nu mai sunt atacate.

Jennifer Wishon: Bashir împreună cu membri Comisiei SUA pentru libertatea religioasă internațională au vizitat recent Sudanul pentru a se întâlni cu prim-ministrul Hamdok. Ei au ajuns la concluzia că prim-ministrul vrea să implementeze noi reforme. Departamentul de Stat nu mai consideră Sudanul ca fiind o țară care încalcă drepturile omului. Însă nu a fost ușor. Doar în această lună, Hamdok a supraviețuit unui atac la viața lui.

Dwight Bashir: Pentru a reuși, el trebuie să fie protejat. Cabinetul său trebuie să fie productiv. El a implicat creștini în cabinetul său. Acum câțiva ani ar fi fost de neimaginat.

 

Jennifer Wishon: Mai este mult de lucru. Trebuie modificate legi pentru a permite creștinilor să construiască biserici și alte legi care să permită sudanezilor să trăiască și să se închine liberi. Pentru prima dată, după multă vreme, există speranță că în ciuda neșansei vor avea loc schimbări.

Reportaj difuzat în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 820 - aprilie 2020. Aici găsești știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri


Sursa: