Spiritul slujirii | Știre Alfa Omega TV
23 Dec, 2020 - Alfa Omega TV

Spiritul slujirii | Știre Alfa Omega TV

Cu o economie în criză, acest Crăciun este departe de a fi fericit pentru milioane de americani. În acest sezon al dăruirii, cum ajută voluntarii? Jenna Browder de la CBN ne va vorbi despre o idee care este susținută de celebrități.

Jenna Browder: A dărui nu a fost niciodată așa de ușor, datorită unei aplicații noi care face legătura între voluntari și ONG-uri. Mai mult, sunt multe celebrități care sprijină aceste organizații. Joe Theismann, Evander Holyfield, Dionne Warwik și Buzz Aldrin sunt câteva numele care conduc Global Serivce Institute și aplicația Global Service.

Rita Cosby: Momentul nu ar putea fi mai important acum, având în vedere ce se întâmplă în lume din cauza pandemiei. Sunt multe instituții de caritate, sunt multe ONG-uri care au nevoie de ajutor, care au suferit din punct de vedere economic și au nevoie de voluntari, au nevoie de oameni care să slujească mai mult ca niciodată.

Jenna Browder: La conducere se află jurnalista Rita Cosby de la ”Inside Eition”, care a lucrat anterior și la Fox News și la MS NBC.

Rita Cosby: Este o aplicație gratuită, am vrut să fie un serviciu gratuit pentru toți. Această aplicație face legătura imediată între voluntari și organizațiile care au mare nevoie de ajutor.

Jenna Browder: În aplicație, puteți căuta organizații sau puteți vedea care sunt nevoile comunității voastre. Fiecare eveniment va descrie munca pe care o veți face și veți găsi un link pentru a vă înscrie și pentru a vă implica. Aceasta este doar o parte a lucrării. Potrivit lui Cosby, ei au format Global Service Institute la Universitatea Long Island pentru a transmite acestei generații și generațiilor umrătoare valoarea slujirii. Această lucrare este importantă pentru ea.

Rita Cosby: Tatăl meu a fost prizonier în cel de-Al Doilea Război Mondial. El a fost un luptător al rezistenței poloneze. A participat la Revolta din Varșovia. Tatăl meu a fugit dintr-un lagăr nazist pentru prizonieri. A avut 40 de kg la o înălțime de 1.80 metri. El a ajuns la o albie de râu și a fost salvat de trupele americane. Acesta este motivul pentru care a venit în această țară măreață. De când m-am născut, mi s-au transmis aceste valori incredibile de a da înapoi și de a-i aprecia pe cei care slujesc.

Jenna Browder: În calitate de creștin, Cosby a indicat spre textul din Deuteronom 26:11.

Rita Cosby: Fiți mulțumitori pentru ce aveți. Dumnezeu vrea să fim mulțumitori pentru ce avem și să dăm înapoi și celor din jur. Acestea sunt vremuri așa de importante, mai ales acum, de sărbători, când trebuie să fim așa de mulțumitori pentru ce avem, pentru familia noastră, pentru prietenii noștri, pentru marile valori pe care le avem, și pe care le putem da mai departe. Putem da mai departe, în mod concret, nu doar valorile, dar și puțin din timpul nostru. Ce cale minunată de a înapoi de aceste sărbători.

Jenna Browder: Aplicația se poate utiliza ușor și dacă vreți să fiți voluntari în acest an, dar nu personal, din cauza virusului, aplicația dă posibilitatea de a ajuta în mod virtual.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 858, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: