Schimbări în Arabia Saudită
26 Feb, 2021 - Alfa Omega TV

Schimbări în Arabia Saudită

Fără îndoială, în Arabia Saudită mai este loc pentru schimbări când vine vorba de libertatea religioasă. Este adevărat și că puține țări se pot lăuda cu schimbarea care are loc în prezent, în regat. Jennifer Wishon de la CBN vine cu detalii.

Jennifer Wishon: Brazi de Crăciun? Planuri pentru o biserică creștină? Nu este o fantezie. Regatul Arabiei Saudite face schimbări și continuă să aibă în vedere transformări care pe vremuri erau imposibil de imaginat.

Johnnie Moore: Regatul Arabiei Saudite se îndreaptă tot mai mult în direcția bună.

Jennifer Wishon: Johnnie Moore face parte din Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională și nu ar fi crezut niciodată că această libertatea va fi posibilă în Arabia Saudită. Acum este de părere că este inevitabilă. Închinarea creștinilor în public este încă ilegală, însă în ultimii ani poliția religioasă a regatului a mai redus din numărul raziilor efectuate în timpul serviciilor de închinare.

Johnnie Moore: Mi-ar plăcea ca într-o zi să pot celebra Crăciunul în peninsula arabă. În acest an ei au permis împodobirea brazilor de Crăciun în regat. Se aude că s-ar putea ca Arabia Saudită să aibă o biserică creștină importantă aici. În acest moment, sunt doar zvonuri, însă este important însuși faptul că există aceste zvonuri.

Jennifer Wishon: Mai ales prin prisma faptului că scopul prințului moștenitor Mohammad bin Salman Al Saud este acela de a reforma sistemul judiciar al regatului, legea Șaria care se bazează pe interpretarea strictă a Coranului și care nu tolerează alte credințe. Este acesta un lucru important?

Johnnie Moore: Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a spus că vor avea legi ca și restul lumii și le vor trece în scris. Aceasta este o reformă uimitoare.

Jennifer Wishon: Grupurile de monitorizare au atras, de asemenea, atenția asupra unor îmbunătățiri legate de manualele din regat. Au fost îndepărtate anumite referiri pline de ură cu privire la evrei, creștini și alții.

Johnnie Moore: Vedem lideri puternici în toată lumea arabă, care iau măsuri împotriva extremismului și spun că nu ajunge să oprească extremiștii. Pentru a opri cu adevărat extremiștii, trebuie să crească o generație care să nu se teamă de cei care se închină în mod diferit.

Jennifer Wishon: Se iau măsuri care într-o zi pot duce la o coexistență a creștinilor, a arabilor și a evreilor în Peninsula Arabică.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 867, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: