Să n-apună soarele peste mânia voastră...
26 Feb, 2021 - Alfa Omega TV

Să n-apună soarele peste mânia voastră...

America fierbe între politică și pandemie, iar oamenii sunt supărați foc. Cum ar putea să ajungă să judece la rece? John Jessup a vorbit cu un prezentator de radio, care are o rețetă neconvențională.

Bărbat: Aceștia se ceartă serios pe șosea.

John Jessup: Pe șosea, în tribună, tineri și maturi... Se pare că mânia domină dispoziția oamenilor.

Michael Greenstein: Mânia, ca emoție, are și părți bune.

John Jessup: În timp ce psihologii spun că mânia este un răspuns natural care ne ajută să rezolvăm problemele mai repede...

Michael Greenstein: E un sentiment bun deoarece simți că e mult mai posibil să reușești. Asta se leagă și de efectele mâniei, te face să te simți mai încrezător și să simți că vei reuși să îți atingi țelul.

John Jessup: Mânia excesivă poate cauza daune emoționale și fizice, poate duce la boli cardiovasculare, la boli pulmonare și poate chiar scurta speranța de viață și să distrugă relații.

Brant Hansen: Așa nu se poate trăi și îți dăunează sănătății.

John Jessup: Brant Hansen este un prezentator de radio, cunoscut la nivel național...

John Jessup: De exemplu, a da uitării traumele și amărăciunea din copilărie după ce o persoană a crescut într-o familie destrămată. Fiind fiul unui predicator, căutările sale l-au dus la Biblie și la ceea ce el consideră că ar fi antidotul.

Brant Hansen: Răspunsul a continuat să revină. Nu trebuie să ținem furia în noi, trebuie să ne eliberăm de ea. Trebuie să iertăm oamenii.

John Jessup: Potrivit lui Hansen, furia e o alegere și a scris: ”Putem alege să nu ne lăsăm ofensați, trebuie să alegem asta. Trebuie să renunțăm la dreptul nostru de a fi ofensați.” El a recunoscut că această idee poate părea radicală, dar spune că e inspirată din viața și cuvintele lui Hristos.

Brant Hansen: Isus ne spune să iertăm oamenii. Pavel a spus: ”Să n-apună soarele peste mânia voastră...” Iacov spune: ”... căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.” Puteți găsi acest citat în Iacov 1.

John Jessup: Brian Edwards, un consilier creștin și pastor la departamentul pentru căsătorii și familie este de acord, citând un pasaj cunoscut despre mânie.

Brian Edwards: ”Să n-apună soarele peste mânia voastră...” În timp ce fac terapie de cuplu, citez adesea acest verset, deoarece în timpul sesiunilor de redresare a căsniciei, cuplurile adesea dau frâu liber supărării și frustrării și în ziua următoare.

John Jessup: Cheia, potrivit amândurora, este iertarea și sacrificiul.

Brian Edwards: Eu sunt un păcătos. Așadar, trebuie să decid între a mă elibera de supărare sau nu. Biblia vorbește clar despre acest subiect. Trebuie să iertăm jignirile, să acoperim păcatul cu dragostea noastră. Trebuie să iertăm ca să fim iertați.

John Jessup: Pastorul Edwards a mai adăugat că e bine să fim umili și să reflectăm asupra greșelilor noastre.

Brian Edwards: ”Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” Trebuie să fim introspecți și să Îi cerem lui Dumnezeu: ”Cercetează-mă, deoarece vreau să Te cinstesc cu viața mea, deci trebuie să fiu cercetat.” Isus curăță Templul, însă Dumnezeu vrea să curățăm templul nostru.

Protestatară: Asta nu caracterizează deloc America.

John Jessup: Cum rămâne cu cauzele politice și cu conflictele între mentalități? El spune că multe dintre aceste probleme au existat și pe vremea lui Isus.

Brant Hansen: Infanticidul, rasismul, nedreptatea profesională, toate acestea. Nu e nimic nou. Însă priviți modul în care El a abordat omenirea și a vrut, în continuare, să o mântuiască. El a continuat să ne iubească. Puteți să susțineți o cauză, să donați, să acționați, să fiți activi, însă motivația nu e corectă dacă o faceți din furie. De fapt, vă întunecă judecata.

John Jessup: De fapt, potrivit unui studiu recent efectuat de profesorul de psihologie Michael Greenstein, oamenii sunt mult mai sensibili la dezinformare când sunt supărați, le crește încrederea în sine și le scade acuratețea memoriei.

Michael Greenstein: Datorită strângerii rapide de informații, este deja greu să înțelegem care este ”adevărul” între ghilimele. Dacă mai ești și supărat, atunci e mult mai posibil să cauți acele informații care îți spun că ai dreptate. Apoi crezi că ai dreptate, ceea ce creează un cerc al supărării.

Brant Hansen: Azi vom vorbi despre iertarea celor care păcătuiesc împotriva voastră.

John Jessup: Hansen recunoaște că scrierea unei cărți despre mânie nu înseamnă că a birut mânia, deși dacă nu te lași ofensat și ierți, atunci ai parte de beneficii clare.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 867, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: