Pompeo - primul secretar de stat al SUA ce vizitează Iudeea și Samaria | AO NEWS
19 Nov, 2020 - Alfa Omega TV

Pompeo - primul secretar de stat al SUA ce vizitează Iudeea și Samaria | AO NEWS

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a făcut istorie saptămâna aceasta, când a devenit primul înalt diplomat american care a făcut o vizită oficială în Iudeea și Samaria. Pompeo a vizitat mai multe locuri simbol ale zonei.

Secretarul Pompeo este un adevărat prieten al statului Israel și al comunităților evreiești din Iudeea și Samaria”, spune Meir Deutsch, directorul general al Mișcării Regavim. „Declarația politică emisă anul trecut, este o expresie a adevărului ... cu privire la statul Israel și anulează o denaturare majoră a istoriei și a dreptului internațional. În numele tuturor cetățenilor Israelului, îi mulțumim pentru poziția sa curajoasă și pentru prietenia sa.”

În timpul vizitei, Pompeo a primit cadou o monedă veche, inscripționată în ebraica veche, care a fost descoperită în peșterile din zonă, precum și copii ale Declarației regelui Cir, a Declarației Balfour și declarația proprie a lui Pompeo privind poziția guvernului SUA în legătură cu prezența Israelului în Iudeea și Samaria.

Vizita secretarului Pompeo ... este un eveniment istoric, arătând că SUA consideră așezările israeliene ca fiind de fapt legale și legitime”, a explicat profesorul Eugene Kontorovich, director de drept internațional la Ierusalim.

Sursă: TPS


Sursa: