O „fereastră” pentru Evanghelie. Noul guvern al Sudanului pornește spre democrație | AO NEWS
25 Sep, 2020 - Alfa Omega TV

O „fereastră” pentru Evanghelie. Noul guvern al Sudanului pornește spre democrație | AO NEWS

Pentru o periodă lungă de timp, creștinii din Sudan au îndurat persecuții din partea islamiștilor care le-au distrus bisericile și i-au prigonit. O lovitură militară de stat a adus schimbări în 2019, o dată cu îndepărtarea dictatorului Omar al-Bashir, rezultând într-un angajament de tranziție a țării către democrație și alegeri libere.

La sfârșitul lunii august, mai multe grupări rebele și politice au semnat un acord de pace, punând capăt războiului civil. Se pun bazele apropierii Sudanului de democrație și libertate.

Guvernul de tranziție a abolit pedeapsa cu moartea pentru „apostați” - termen folosit pentru persoanele care părăsesc Islamul. De asemenea, guvernul a decis să separe statul de religie, ceea ce înseamnă că legile în Sudan nu vor mai fi făcute după principii islamiste.

Todd Nettleton, șeful relațiilor mass-media pentru Vocea Martirilor, spune că sudanezii creștini simt că au acum o fereastră de oportunitate pentru slujire.

Două milioane de oameni au murit și milioane rămân fără adăpost în Sudan după trei decenii de război civil și eforturi de a rezista legii Islamice Șaria. Acum, acest lucru s-a încheiat, aducând o nouă speranță pentru sudanezi. Administrația Trump promite milioane de dolari în investiții și dezvoltare pentru a încuraja schimbarea spre democratie.

Sursa: CBN

Știrea face parte din grupajul de știri AO NEWS din 23 septembrie 2020. Alte știri găsești pe site-ul Alfa Omega TV: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne și pe pagina de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV


Sursa: