Mesajul loviturilor aviației israeliene împotriva Iranului în Siria | AO NEWS
15 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Mesajul loviturilor aviației israeliene împotriva Iranului în Siria | AO NEWS

Loviturile aviației israeliene, din ultimile zile, împotriva țintelor iraniene din Siria au fost extrem de precise și au trimis un mesaj în trei direcții: către Iran, Siria și SUA, pretinde Amos Yadlin, fost general în Forțele Aeriene Israeliene, informează TPS

IAF a organizat marți seară o serie de lovituri aeriene ample împotriva țintelor iraniene în Siria, al treilea astfel de atac într-o săptămână. Acestea au vizat poziții, depozite de arme și depozite de muniții deținute de armata siriană, organizația teroristă libaneză Hezbollah și forțele iraniene împreună. Au fost uciși 23 de membri ai forțelor iraniene și 28 de răniți.

Israelul a rămas tăcut cu privire la rapoarte, așa cum se întâmplă de obicei.

Yadlin a explicat că aceste atacuri din Siria transmit un mesaj din partea Israelului în trei direcții. Pentru Iran, Israelul semnalează că nu va înceta să opereze în Siria, chiar și în epoca Biden. Pentru Siria, Israelul spune că există un mare preț de plătit pentru mâna liberă pe care o oferă iranienilor din Siria. În cele din urmă, către noua administrație Biden, Ierusalimul spune Washingtonului că, în afară de amenințarea nucleară reprezentată de Iran, „există o altă activitate iraniană negativă care trebuie abordată”, adică este dezvoltată o amenințare militară la granița de nord a Israelului cu Siria.

Sursă: TPS


Sursa: