Legislație pentru comunitățile evreiești din Iudeea și Samaria | Știre Alfa Omega TV
21 Dec, 2020 - Alfa Omega TV

Legislație pentru comunitățile evreiești din Iudeea și Samaria | Știre Alfa Omega TV

Plenul Knesset-ului, Parlamentul Israelian, a aprobat într-o primă lectură proiectul de lege privind localitățile și limitele localităților, un proiect de lege care instituie un mecanism pentru regularizarea și legalizarea completă a zeci de comunități israeliene relativ noi din Iudeea și Samaria, informează TPS.

O majoritate de 60 au votat în favoarea proiectului de lege, iar 40 au votat împotriva acestuia. Proiectul de lege necesită alte două proceduri suplimentare pentru a deveni lege.

Proiectul de lege propune ca autoritățile responsabile cu trasarea hărților topometrice din Iudeea și Samaria să finalizeze procedurile legale pentru delimitarea clară a cartierelor și localităților.

În această perioadă, locuitorii care au reședința în aceste localități vor primi toate serviciile municipale la care are dreptul fiecare cetățean israelian, inclusiv conectarea la infrastructura de apă și electricitate.

Proiectul de lege propune în plus ca ministerele guvernamentale să considere aceste cartiere și localități drept legale și recunoscute, inclusiv pentru suportul financiar, asistența pentru infrastructura rutieră și construirea de clădiri publice și școli.

Sursa: TPS

Alte știri găsești pe site-ul Alfa Omega TV: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne și pe pagina @Știrile Alfa Omega pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în țară și în lume: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

 


Sursa: