Israelul înăsprește carantina la nivel național
15 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Israelul înăsprește carantina la nivel național

Israelul a crescut restricțiile în mod dramatic în cea de-a treia carantină la nivel național, în încercarea de a stopa virusul. Aceste măsuri intră în vigoare în timpul celei de-a treia carantine la nivel național a Israelului, care a început în urmă cu câteva zile.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a văzut însă nevoia impunerii de noi restricții. „Spitalele ne avertizează că intrăm în cel mai periculos val de la începutul bolii. Ministrul Sănătății și experții ne avertizează că ne aflăm în stare de urgență și dacă nu vom acționa imediat, sute de israelieni vor muri, poate mai mult. Această carantină dură va continua pentru încă cel puțin două săptămâni și presupune între altele închiderea tuturor școlilor, cu excepția celor cu educație specială, a celor mai multe afaceri, cu excepția celor necesare precum magazinele alimentare și farmaciile, cât și a locurilor de muncă, cu excepția serviciilor.”

Zilnic, Israelul înregistrează cam 8 000 de noi cazuri, iar autoritățile pun această creștere, în parte, pe seama răspândirii în țară a virusului mutant provenit din Marea Britanie. Din cele 60 000 de cazuri active, peste 800 de persoane sunt în stare gravă, iar numărul celor decedați se ridică la aproximativ 3 500.

Un grup ce reprezintă sute de doctori, profesori și oameni de știință israelieni spune că aceste noi măsuri sunt contraproductive și îndeamnă guvernul să regândească măsurile. Ei spun că această a treia carantină distructivă va aduce pagube severe pentru sute de mii de cămine din Israel și va duce la o nouă creștere a violenței domestice, va face studenții să renunțe la sistemul educațional, va întârzia și mai mult diagnosticele de cancer, va crește rata depresiei și a anxietății, a singurătății oamenilor bătrâni și multe alte pagube grave. Ei propun o abordare care îi protejează pe cei vulnerabili, în timp ce economia să fie deschisă pentru cei mai puțin vulnerabili.

Între timp, autoritățile continuă campania agresivă de vaccinare, într-una din cele mai rapide campanii de inoculare din lume. Israelul conduce lumea în vaccinări raportat la numărul de locuitori. „Avem aici cam 30 de locuri unde asistentele de la spitalul nostru vaccinează întreaga populație, nu doar din Tel Aviv, într-un ritm de 5-7 000 de persoane pe zi, în cadrul acestei operațiuni masive. Până acum, peste 1,5 milioane de israelieni au primit vaccinul. Obiectivul ar fi obținerea imunității de turmă și de a fi prima țară din lume care să redeschidă economia complet.”

Ei cred că Israelul poate atinge acest obiectiv, după ce cinci milioane de oameni vor fi fost fie vaccinați, fie își vor reveni după o infecție cu COVID.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 361, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: