Iranul continuă îmbogățirea uraniului
19 Feb, 2021 - Alfa Omega TV

Iranul continuă îmbogățirea uraniului

Pentru prima dată, un lider important din Iran a recunoscut în mod public că e posibil ca Iranul să construiască o bombă nucleară. Ministrul iranian al serviciului secret de informații a avertizat, spunând că programul nuclear este pacifist, însă dacă se pune presiune pe Iran, țara ar putea să-și schimbe strategia.

Mahmoud Alam: Dacă o pisică este încolțită se poate comporta diferit față de una care este în libertate. Dacă Iranul este împins într-o anumită direcție, atunci nu va fi vina lui, ci a celui care l-a împins. În mod normal, Iranul nu are un astfel de program și nici o astfel de intenție.

Emily Jones: În prezent, Iranul îmbogățește uraniu și se află la un pas de a-l putea folosi pentru o armă nucleară. De asemenea, face cercetări pentru producerea uraniului metalic, un component de bază pentru crearea unei bombe nucleare. Iranul vrea ca Statele Unite să ridice sancțiunile, însă președintele Biden a spus că asta nu se va întâmpla atâta timp cât Iranul continuă să încalce acordul nuclear din 2015. Între timp, potrivit armatei israeliene, se pregătesc planuri pentru a ataca programul nuclear al Iranului în anul care urmează.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 866, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: