Însănătoșire miraculoasă
08 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Însănătoșire miraculoasă

Dan Venezia este un bărbat dur. Însă acest antrenor personal nu s-a putut pune cu COVID-19. Din cauza virusului, anul trecut Dan a ajuns l-a spital, chiar de Florii. Care a fost întâmplarea care dus la un miracol de Paște? Urmăriți reportajul.

Dan Venezia: Am mai fost bolnav, dar nimic nu se compară cu acest dușman invizibil, mult mai puternic decât orice adversar cu care m-am întâlnit vreodată.

Voce: Pe la mijlocul lui martie 2020, orașul New York era în panică. Aparent peste noapte, coronavirusul a trecut de la o știre importantă la o criză la nivel de oraș. Pentru antrenorul personal Dan Venezia, a fost ceva cu ce nu s-a mai întâlnit niciodată.

Dan Venezia: Corpul meu durea la atingere. Am crezut că am făcut prea multe exerciții. Însă, la un moment dat, mi-a fost greu să mă mișc.

Voce: În zilele următoare, au apărut și alte simptome. Pentru a-și proteja soția și cei doi fii, Dan s-a carantinat și s-a rugat să fie bine.

Dan Venezia: Timp de 11 zile am avut febră 39.4, durere de cap non-stop, de parcă cineva mi-ar fi lovit capul cu un ciocan. Am avut dificultăți de respirație și durere în piept. Când am încercat să respir adânc, am avut impresia că am inhalat cioburi de sticlă.

Voce: După două săptămâni în care simptomele s-au înrăutățit, Dan a știut cu ce se confruntă. Un test COIVD la un centru din apropiere a confirmat diagnosticul. Testul lui Dan a fost pozitiv.

Dan Venezia: Mi-am luat rămas bun, chiar la acea tejghea, de soția mea cu care fusesem căsătorit de 22 de ani și de la cei doi băieți adolescenți, fără să știu dacă mă voi întoarce la ei.

Voce: Dimineața, de Florii, Dan s-a internat la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu pneumonie. Noaptea, a făcut febră 40 și nivelul de oxigen în sânge a scăzut sub 90.

Dan Venezia: A fost cea mai grea noapte din viața mea și această boală, acest virus a fost mai puternic decât orice oponent cu care m-am întâlnit vreodată.

Voce: Dan a căzut la pat în acel spital, nimeni nu era de partea sa, ca să îl susțină. Dan a fost copleșit.

Dan Venezia: Televizorul era pornit și continua să anunțe numărul de morți. Au arătat birourile de pompe funebre pline. Au arătat morgile și azilurile de bătrâni. M-am îndoit de Dumnezeu și m-am gândit că nu voi fi alături de fiii mei când merg la facultate sau la nunțile lor. Când m-am internat la siptal eram credincios, însă am început să pun la îndoială existența lui Dumnezeu și voia Sa.

Voce: Apoi, cu ajutorul cuvintelor unei călugărițe care nu mai e printre noi, Maica Angelica, Dan și-a redobândit credința pentru a putea continua lupta.

Dan Venezia: Am atins telecomanda din greșeală și am auzit-o pe Maica Angelica spunând Tatăl Nostru, Rugăciunea Domnului, cuvintele pe care ni le-a lăsat Isus. M-am rugat cu ea vreo 30 de minute și astfel am primit hrana spirituală de care aveam nevoie.

Voce: Dan nu s-a rugat de unul singur. În acea noapte mai bine de 5.000 de oameni din „catedrala lui Dan” au participat la un serviciu virtual unde s-au rugat pentru însănătoșirea sa.

Dan Venezia: Covidul m-a stăpânit fizic și mintal, însă puterea rugăciunii a fost fără pereche. Foști coechipieri s-au rugat pentru mine în întreaga țară prin lanțuri de rugăciune. Părinții liceului unde studiau copiii mei au ținut întâlniri de rugăciune.

Voce: În ziua următoare i-a scăzut febra. Pentru Dan asta a fost o dovadă că Dumnezeu lucrează.

Dan Venezia: Isus Hristos a fost cel mai bun medic pe care l-am avut și cel mai bun medicament a fost rugăciunea.

Voce: Organismul său s-a recuperat repede și i s-a îmbunătățit și respirația. În acea zi de joi, la patru zile după ce s-a internat la spital, Dan a putut să meargă acasă.

Dan Venezia: Când am ieșit cu căruciorul din spital, nu mai aveam dureri. Am avut impresia că Dumnezeu a lucrat în mod subtil, dar profund. Și am putut inspira pentru prima dată după două săptămâni, fără să am dureri.

Voce: În acea duminică de Paște, Dan a celebrat miracolul învierii lui Isus și miracolul vindecării sale.

Dan Venezia: A fost un Paște foarte diferit, deoarece am primit o nouă șansă la viață. COVID-ul a făcut ravagii în organismul meu, mi-a stăpânit mintea, însă nu a putut înfrânge duhul meu.

Dan Venezia: Mai întâi inspir adânc. Sunt atât de binecuvântat. Nu spun că sunt norocos, ci că sunt binecuvântat deoarece îmi pot spune povestea, această mărturie pentru a da speranță, pentru a spune că există un Dumnezeu, căruia îi pasă cu adevărat, un Dumnezeu puternic care vindecă și restaurează. Este cea mai mare poveste de dragoste spusă vreodată, faptul că Isus a înviat pentru noi, pentru ca noi să nu pierim și să avem viață eternă. Asta îmi mângâie sufletul. A fost un Paște deosebit.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 873, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: