În ciuda tensiunilor, Israelul oferă ajutor Libanului | AO NEWS
07 Aug, 2020 - Alfa Omega TV

În ciuda tensiunilor, Israelul oferă ajutor Libanului | AO NEWS

Israelul a oferit în mod oficial ajutor umanitar Libanului, în urma exploziei masive care a provocat pagube imense în capitala țarii Beirut, în ciuda tensiunilor dintre cele două țări.

Cel puțin 100 de persoane au fost ucise și mii de persoane au fost rănite în Beirut, după ce o cantitate mare de nitrat de amoniu a explodat. Acesta fusese păstrat într-un depozit din port. O primă anchetă arată că substanța a fost confiscată de pe o navă în urmă cu mai muți ani. Se presupunea că a fost neutralizat. Toate indiciile arată în prezent că avem de-aface cu un caz de neglijență criminală.

În urma exploziei din Beirut, ministrul apărării, Benny Gantz, și ministrul de externe Gabi Ashkenazi, în numele Statului Israel, au oferit guvernului libanez prin intermediari internaționali ajutor medical și umanitar, precum și asistență imediată de urgență.

Președintele Reuven Rivlin a declarat pe Twitter că „împărtășim durerea poporului libanez și ajungem să oferim ajutorul nostru sincer în acest moment dificil”.

Sursă: TPS


Sursa: