Cum arăta Israelul în timpurile fără covid
15 Jan, 2021 - Alfa Omega TV

Cum arăta Israelul în timpurile fără covid

2020 se preconiza a fi un an cu un nou record al numărului de turiști în Israel, însă din nefericire, coronavirusul a închis cerul și granițele pentru turiști. Acum, privind înainte, dorim să vă oferim un crâmpei dintr-un tur turistic în Israel, în vremuri fără covid.

Iată cum arată intrarea Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim. Este doar un exemplu al multor creștini care merg în Țara Sfântă. Știrile CBN a urmărit un grup bisericesc în pelerinajul lor. Mulți creștini își încep călătoria nu în Ierusalim, ci în Galileea, unde Isus Și-a început lucrarea. La fel face și acest grup, de la biserica New Life Providence din Virginia. Cine știe dacă nu cumva Isus a potolit furtuna chiar în acest loc. Nu este imposibil.

Pastorul Dan Backens spune că a veni în Israel înseamnă foarte mult. „Ca pastor, îmi place să vin în Israel și să văd entuziasmul celor care vin cu mine, să văd cum Biblia prinde viață și ceea ce face Dumnezeu în inimile lor în această excursie în Israel.”

Debbie Carter a așteptat 38 de ani acest moment. „Am plâns, am râs și am săltat de bucurie tot timpul cât am fost aici, văzând atâtea locuri pe unde a umblat Domnul nostru!”

Mulți alții sunt în același asentiment. „Este o experiență care îți schimbă viața. Nu aș fi putut să o ratez, pentru întreaga lume.” Ca mulți alți creștini care vin în Galileea, au vizitat și ei Capernaumul, casa apostolului Petru, și Muntele Fericirilor, unde Isus a ținut Predica de pe munte.

După Galileea, mulți turiști merg spre sud, pentru a vizita Marea Moartă și Qumranul, unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă. Pentru cei mai mulți însă, obiectivul principal e Ierusalimul, unde Isus a murit, a fost îngropat și a înviat. „Aici, grupul este pe Muntele Măslinilor, cu vedere asupra orașului. Lucrul semnificativ pentru mulți creștini este oportunitatea de a umbla pe unde a umblat Domnul Isus.”

De exemplu, mulți cred că Isus a mers pe aici de la Muntele Măslinilor către Ierusalim. Unul din aceste locuri este chiar Grădina Getsimani. Evangheliile spun că aici este locul unde Isus s-a rugat în noaptea dinainte să fie crucificat și unde a spus Tatălui: Nu voia mea, ci a Ta. Pe unii i-a atins relatarea despre agonia Domnului Isus din grădină. Nu trebuie să fiu niciodată în Grădina Ghetsimani strigând înaintea Tatălui, fiindcă Isus deja a făcut asta în locul meu.

Ei au umblat și pe Via Dolorosa, locul pe unde a trecut Isus în timp ce purta crucea în drum spre Calvar. De asemenea ei au cântat în biserica Sfânta Ana, care are o acustică de renume mondial. Ghidul lor, Erez Bar-David, a condus mii de creștini prin Țara Bibliei. Când sunt aici, oamenii au parte de o experiență adâncă, spirituală și emoțională și cred că este datorită acestei înțelegeri mai adânci a Scripturii. Când citim Scripturile, noi le citim în alb și negru, dar când venim aici, Biblia prinde viață și poți vedea în culori și să îți dai seama că este real. Pe aceasta stă bazată credința noastră.

Dar, cât este de sigur? Mulți oameni nu vizitează Israelul fiindcă le este teamă. „Aș vrea să pot risipi orice teamă pe care o are cineva care călătorește în Israel! Mass-media uneori portretizează amenințarea terorismului și tulburări. Israelul probabil este cea mai sigură destinație turistică, fiindcă toți cei de aici, arabii, palestinienii, evreii sau neevreii, toți vor ca turismul să meargă bine.”

Ministrul Turismului din Israel vede creștinii evanghelici mai mult decât niște simpli turiști. Voi sunteți niște musafiri dragi, sunteți partenerii noștri și Țara Sfântă vă aparține și vouă. Pelerinii creștini spun că sunt multe motive pentru care vizitează Israelul, de la motive personale la cele profetice. „Este un mod tangibil în care noi, creștinii din SUA, putem susține Israelul în acest moment atât de important, nu doar din perspectivă profetică, ci și legat de istoria lor națională și de lucrurile prin care au trecut. Am avut parte de o experiență personală uimitoare, una pe care nu o voi uita niciodată și este prea greu de pus în cuvinte. Pentru mulți este ca și cum ar veni acasă.”

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 361, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: