Centrul M.A.M.A. Reșița - O mână întinsă pentru tine | Reportaj Alfa Omega TV
08 Apr, 2021 - Alfa Omega TV

Centrul M.A.M.A. Reșița - O mână întinsă pentru tine | Reportaj Alfa Omega TV

Asociația M.A.M.A. are deschise în România opt centre prin intermediul cărora oferă consiliere creștină pentru femei aflate în criză de sarcină și asistență socială. Unul din aceste centre funcționează din anul 2012 în municipiul Reșița. Femei de toate vârstele găsesc aici sprijin pentru a înțelege importanța deciziilor referitoare la viața lor.

Centrul M.A.M.A. din Reșița s-a deschis în urmă cu mai bine de opt ani. Este o organizație creștină nonguvernamentală care vine în sprijinul femeilor de orice vârstă, religie sau etnie.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița: Este organizație pro-viață. Noi știm că viața este un dar de la Dumnezeu. Dumnezeu de viață și Dumnezeu ia viața. Atunci când omul intervine strică voia Lui Dumnezeu, planul lui Dumnezeu.

Mircea Molin, voluntar, Centrul M.A.M.A. Reșița: Soluțiile pe care noi le dăm vin din înțelepciunea lui Dumnezeu. Știm că viața este creată de Dumnezeu. Știm că relația dintre un bărbat și o femeie este instituită tot de Dumnezeu.

Motto-ul centrului este din Proverbe 24, versetele 11 și 12.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița: ”Izbăvește pe cei târâți la moarte și scapă pe cei ce sunt aproape să fie înjunghiați. Dacă zici: Ah! N-am știut!... Crezi că nu vede Cel ce cântărește inimile și Cel ce veghează asupra sufletului tău? Și nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?”

Această lucrare răspunde la o serie de probleme din viața femeilor și a familiilor, dar principala activitate este consilierea pentru criză de sarcină și post-avort.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița: Acest curs se numește ”Mai mult decât iertată”. Femeile au nevoie și de vindecarea sufletului și de eliberare în viețile lor. Au făcut peste 50 de femei acest curs la Centrul M.A.M.A. din Reșița și am văzut rezultate deosebite în viețile lor.

Mircea Molin, voluntar, Centrul M.A.M.A. Reșița: Cuvântul lui Dumnezeu spune că Dumnezeu este cel ce dă viață și că omul nu are niciun drept în a suprima viața chiar dacă ea este în pântecul femeii. Și totuși se întâmplă acest lucru și, din păcate, țara noastră are o lege prin care avortul este legal și are efecte negative asupra țării noastre, asupra vieții de cuplu. Îi facem conștienți pe bărbați că viața este un dar de la Dumnezeu și că ei trebuie să apere acest dar ca o responsabilitate în a crește copiii, ca o responsabilitate și o datorie de a sprijini femeia, soția atunci când ea este într-o astfel de criză.

În decursul anilor, peste 40 de copii au fost născuți în urma consilierii desfășurate la centrul din Reșița. Aici sunt ajutate și tinere care au rămas însărcinate foarte devreme. În acest sens există și o colaborare cu autoritățile locale.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița: Avem o colaborare cu Primăria din Reșița și directoarea de la Asistență Socială a venit aici să discutăm. Sunt deja 17 cazuri la nivel de județ când minore au născut începând cu 14 ani, 15, 16 ani. Încercăm să le explicăm care sunt consecințele unei astfel de vieți că, de fapt, ele au pornit greșit.

De asemenea, adolescentele găsesc ajutor la Centrul M.A.M.A. din Reșița.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița: Tinere, adolescente vin de la liceu, vin să-și facă teste de sarcină. Atunci discutăm cu ele diferența dintre dragostea adevărată și pasiune, lucruri pe care ele nu le înțeleg. Am văzut în viața multor adolescente stimă de sine foarte redusă, nevoia de dragoste. Și ele caută să și-o împlinească în mod foarte greșit această nevoie.

Consilierea de cuplu este o altă problematică la care răspunde organizația.

Mircea Molin, voluntar, Centrul M.A.M.A. Reșița: E nevoie aici de o colaborare între mine și Sanda. Ea consiliază soția și eu soțul. Aflăm care sunt motivele, de multe ori sunt motive destul de banale, dar care amplificate duc la astfel de situații. După ce aflăm motivele lor ne consultăm, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea o soluție, pentru că soluția omenească poate să nu fie bună.

Sanda Molin, consilier, Centrul M.A.M.A. Reșița:Persoanele care merg la centru pot afla și despre importanța relației cu Dumnezeu.

Centrul M.A.M.A. din Reșița face parte din asociația Misiunea Acțiunea Milei Arad deschisă în România în anul 2002, a cărei președinte este Lucia Petrila. De atunci, lucrarea s-a extins și este prezentă în opt orașe din România: Arad, Hunedoara, Deva, Reșița, Dej, Sibiu, Brașov și Suceava.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 873, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: