Boicotul saudit ascuns îi îngrijorează pe turci? | AO NEWS
16 Oct, 2020 - Alfa Omega TV

Boicotul saudit ascuns îi îngrijorează pe turci? | AO NEWS

Sute de magazine și întreprinderi din Arabia Saudită au dat recent semnale că nu mai doresc să transporte mărfuri turcești, iar mulți comercianți au redus la zero importul de mărfuri din Turcia.

TPS informează că zilele trecute, opt sindicate turcești importante au emis o scrisoare în care își exprimă îngrijorarea cu privire la „atitudinea negativă a Arabiei Saudite față de companiile turcești”.

Guvernul saudit neagă oficial impunerea de restricții asupra mărfurilor turcești. Cu toate acestea, Ajlan Ajlan, președintele Camerei de Comerț din Riyadh, a solicitat boicotarea „a tot ceea ce vine din Turcia” ca răspuns la „ostilitatea guvernului turc față de conducerea noastră,față de țara noastră și cetățenii noștri”.

Comercianții din Turcia se tem că atitudinea administrației turce față de Arabia Saudită va accentua boicotul împotriva țării lor mai ales în lumina ostilității turcești față de acordurile de normalizare dintre Israel și Emiratele Arabe Unite și Bahrain, acorduri privite cu ochi buni de către saudiți.

Relațiile dintre Turcia, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, care au cele mai mari economii din Orientul Mijlociu, au devenit tensionate pe măsură ce limbajul lipsit de respect al președintelui Erdoğan față de țările arabe a crescut, la fel ca sprijinul său pentru grupurile islamiste radicale.

Sursă: TPS


Sursa: