Atitudinea reținută a Israelului la granița de Nord s-a încheiat | AO NEWS
19 Nov, 2020 - Alfa Omega TV

Atitudinea reținută a Israelului la granița de Nord s-a încheiat | AO NEWS

Israelul „nu va permite întărirea pozițiilor militarilor iranieni împotriva noastră în Siria și nu vom tolera nicio încercare de a fi atacați de pe teritoriul sirian”, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în urma unei serii de atacuri aeriene ale Forțelor Aeriene Israeliene împotriva armatei siriene a Forței Quds, lovituri ce au avut loc zilele trecute, informează TPS.

Atacurile au avariat depozite, sedii și complexe militare, precum și baterii de rachete sol-aer. Atacurile au avut loc la câteva ore după ce IDF a declarat că a descoperit o serie de dispozitive explozive improvizate lângă partea israeliană a Liniei Alpha, în sudul Golanului.

"Oricine încearcă să ne atace va suporta consecințele", a declarat Benjamin Netanyahu .

Amos Yadlin, fost general al Forțelor Aeriene Israeliene și fost șef al Direcției de Informații Militare a armatei a explicat că iranienii și organizația teroristă Hezbollah din Liban încearcă să stabilească o infrastructură militară în fața înălțimilor Golan.

Diplomația americană s-a implicat deplin în zonă în mod special între Iran si Israel ca o forță tampon, ținând pe cât posibil la distanță Iranul de Israel. O schimbare a administrației de la Casa Albă ar determina schimbarea politicii americane în zonă. Biden a declarat în mai multe rânduri că vrea să anuleze anumite acțiuni ale lui Trump. Toate acestea ar lăsa Israelul singur în fața agresiunii iraniene, fiind astfel nevoit să se apere singur, situație ce ar fi dezastuoasă pentru pacea din regiune.

Sursă: TPS


Sursa: