Acordurile Avraam doboară noi bariere | Știre Alfa Omega TV
23 Dec, 2020 - Alfa Omega TV

Acordurile Avraam doboară noi bariere | Știre Alfa Omega TV

Acordurile Avraam continuă să doboare noi bariere. Așa cum ne va spune Chris Mitchell din Ierusalim, una dintre ultimele schimbări a avut loc în timpul Festivalului Luminilor, de Hanuka.

Chris Mitchell: Este o scenă care cândva ar fi fost imposibilă. O delegație din Bahrain și una din Emiratele Arabe Unite au venit la Ierusalim și au ajutat la aprinderea lumânărilor Hanuka la Zidul Plângerii.

Majid al-Sarrah: Este prima mea vizită în Israel. Sunt de părere că este o vizită istorică în Israel. Este un loc uimitor, o națiune măreață și, cel mai important, sunt mulți oameni minunați care vor pace.

Chris Mitchell: Recent, ambele țări au reglementat relațiile cu Israelul în cadrul Acordurilor Avraam, intermediate de administrația Trump. Președintele israelian Reueven Rivlin a primit delegația acasă la el.

Reuven Rivlin: Este o mare plăcere să vorbim despre pace în persoană.

Chris Mitchell: Din delegație au făcut parte oameni de afaceri, academicieni și bloggeri, ca parte a Proiectului Sharaka, ce face parte dintr-un efort unificat din partea celor trei țări, de a spori relațiile între tineri din Israel și din aceste state arabe. Sharaka în limba arabă însemnâ ”cu toții.”

Reuven Rivlin: Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Bine ați venit!

Bărbat: Este o epocă nouă iar noi ne bucurăm pentru acest fapt.

Reuven Rivlin: Așteptăm cu nerăbdare faptul că veți facilita dragostea și înțelegerea în rândul popoarelor din regiune.

Chris Mitchell: Acordurile Avraam ajută la unificarea statelor arabe cu Israelul împotriva dușmanului lor comun, Iranul. De asemenea, ei pun sub semnul întrebării mentalitatea convețională potrivit căreia pacea este posibilă doar după rezolvarea conflictului israeliano-palestinian. Următoarea schimbare majoră poate fi vizita președintelui israelian Reuven Rivlin și a prim-ministrului Netanyahu în Emiratele Arabe Unite și în Bahrain.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 858, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega


Sursa: