1.300 de locuințe au primit autorizație de construcții în Samaria | AO NEWS
16 Oct, 2020 - Alfa Omega TV

1.300 de locuințe au primit autorizație de construcții în Samaria | AO NEWS

Aproximativ 1.300 de locuințe au primit autorizație de construire în Gush Etzion, chiar la sud de Ierusalim. Consiliul Superior de Planificare al Administrației Civile din Israel a aprobat miercuri două planuri de construcție în cadrul comunităților evreiești din Samaria și Iudeea. Aceste planuri de construire mai prevăd și că Pnei Kedem, o comunitate evreiască veche de mai bine de 20 de ani va fi în sfârșit recunoscută oficial în registrul funciar.

Netanyahu a declarat la începutul acestei luni că a instruit Consiliul Superior de Planificare să aprobe 5.400 de unități.

Șeful Consiliului Regional Gush Etzion, Shlomo Ne'eman, a declarat că: ”Suveranitatea presupune ca tot mai mulți evrei să aibă dreptul să își stabilescă locuința în țara strămoșilor lor pentru acum și pentru totdeauna. Și pentru asta, mulțumiri și felicitări datorăm prim-ministrului Netanyahu, care, deși este ocupat și implicat în problemele actuale, avansează, de asemenea, planuri strategice pentru a ne consolida poziția în Iudea și Samaria ”, a conchis el.

Organizația Peace Now, care se opune prezenței israeliene în Iudeea și Samaria, estimează că în viitorul apropiat ar putea fi aprobate un total de peste 4.900 de locuințe. Se așteaptă ca anul 2020 să fie anul cu cele mai multe autorizații de construire eliberate de când organizația Peace Now și-a început activitatea în 2012, a declarat organizația, citată de TPS.

Sursă: TPS


Sursa: